×
 

Nascholing Reizigersgeneeskunde- en advisering 2019

De afdeling tropengeneeskunde van het Amsterdam UMC – locatie AMC heeft weer een drietal nascholingsmiddagen georganiseerd met relevante onderwerpen voor de reizigersadvisering. Primaire doelgroep zijn zorgprofessionals die werkzaam zijn in de reizigersgeneeskunde en advisering.

Na de inleiding wordt vervolgens een onderwerp besproken door een of meerdere specialisten op dat gebied. Om dicht bij de praktijk te blijven, zal voldoende tijd worden genomen voor interactieve bespreking van de theorie. Tevens zal casuïstiek worden besproken.

Recente ontwikkelingen zijn een vast agendapunt bij iedere bijeenkomst.

Iedere sessie zal beginnen met een terugblik op recente epidemiologische trends, en worden afgesloten met een algemeen vragenkwartier waarbij vragen (ook vragen die geen betrekking hebben op het onderwerp van die middag) uit de zaal aan de aanwezige stafleden van het tropencentrum kunnen worden gesteld.

Het thema voor 2019 is “ Van Top tot Teen”. In een drietal bijeenkomsten zullen aandoeningen centraal staan van respectievelijk hoofd, extremiteiten en romp. Zo mogelijk worden onderwerpen gekozen waarbij recente ontwikkelingen (zoals een nieuw meningitis vaccin) aan de orde kunnen komen en waarvoor deskundigen met bijzondere expertise op dit gebied worden uitgenodigd als gastspreker.

Ongeveer 6 weken voorafgaand aan iedere sessie volgt een mee gedetailleerd programma van de verschillende bijeenkomsten.